Hvem er du, Herr Karbon?

Hvem er egentlig du, Herr Karbon, og hvorfor er det slik at alle jakter på deg? Hvorfor vil de fange deg og lagre deg? Hva er det egentlig du har gjort for å fortjene en slik behandling? Har ikke du noen rettigheter liksom? Hvordan endte det egentlig opp på denne måten.

Du er en skikkelig lovløs type, tenker jeg, og jeg er sikker på at det finnes en historie bak – det gjør det bestandig. Du må ha en vanskelig historie kanskje, og kanskje vil en psykologisk profil av deg hjelpe folk med å forstå deg.

tegneserie

Kanskje er det slik at du hadde foreldre forlot deg eller gav deg lite kjærlighet? De må i allefall ha vært både fjern og uinteresset, nærmest kun opptatt av dine egne saker. Du kom deg kanskje bare såvidt gjennom skolen, men god i sport muligens?

Som barn brukte du å gå med en lapp over ditt ene kulløye, men det var mest for effekten sin skyld. Hver dag på motorveien bruker du å kompisene å arrangere en skikkelig fest, og når trafikken står stille gjør dette luften tett og tung og ubehagelig.

Du henger bestandig med de feile typene – faktisk de aller verste i det periodiske systemet. Alle sammen som jobber med planter vet hvor glad du er i å komme ut på kveldene og natta, og at det er ditt alter ego, oksygen, som elsker sollyset. All denne snakken om et grønnere miljø virker på deg som kryptonitt!

Du trenger jo heller ikke nettdating, for det er både monoksider og dioksider som simpelthen bare venter på å kaste seg over deg – en riktig molekylmagnet er du! Kjemien mellom dere er fantastisk, og du gjør feil i å tro at andre ikke har lagt merke til det og er sjalu!

Det har faktisk kommet et nytt våpen mot deg, og kanskje har du allerede hørt snakk om karbonnøytral. Jeg er klar over at du ikke liker klangen av de to ordene der, og det kommer nok sannsynligvis til å bli både smertefullt og pinlig. Du har flere frø og så og mer global oppvarming som skal gjennomføres – slikt har du verken lyst eller tid til!

Det som kanskje er mest ironisk med det hele er at alle de som roper etter deg og har så mye i mot deg er karbonbaserte organismer! Menneskene synes rett og slett ikke at du er noe ‘digg’ mer! Det er en trist vitenskapelig fakta at vår egen sort behandler oss verst – hva skal det egentlig bli av deg?

Hvis du ble fanget – hvor vanskelig ville det bli å klare å rømme? Det kommer til å bli høysikkerhetstiltak rundt deg, men kanskje kan du klare å snike deg ut av ventilasjonsanlegget i fengselet? Husk på skrubberne da, for de vil rense deg til det punktet hvor du er gjennomsiktig. Kanskje er det smart å gjemme seg i en vaskebil eller rett og slett bare klatre over veggen? I begge disse tilfellene vil du behøve en medhjelper. Tidligere var Ms. Nikotin en sidemann som matchet deg – forbrytelse for for forbrytelse. Begge to stjeler luften som andre puster i, men pass deg for henne og ikke bli for tilknyttet – hun kan være et skikkelig pes. Koffein vil kanskje være en bra partner? Han kan til og med gi deg et lite kick.

Nei, på dette punktet i ditt liv har du rett og slett vært en serieforbryter. Du kan ikke bli rehabilitert og du her jaggu stolt av det også. Fancy frøkner i pene dresser hviner når de hører navnet ditt, og dette gir deg litt spenning, men det kan ikke fortsette.

Skritt må tas for å avverge en tragedie, og her det som må skje: Hva er det verste som kan hende? La os si at varmen skrus opp og du blir presset til å forandre deg. Jeg tror at du kan komme fra en slik hendelse betydelig forbedret! Med en liten finpuss og og en diamanthard vilje til å gjøre ting bedre. Jo fortere du omfavner det uunngåelige, jo fortere vil de pene frøknene som du først gjorde så forskrekket snu om på hælen og elske deg!