På tide å ta steget

Verden beveger seg fremover, heldigvis, og en av de største utfordringene vi har når det kommer til miljø er utslipp fra bilene. Dette kan enkelt fikses ved å investere pengene i en el-bil.

Det er flere grunner til at man burde gjøre dette, og som nevnt så er miljøgevinsten naturligvis en av dem, men jeg skal også trekke frem noen andre momenter som er veldig positive. Det som opptar oss mennesker mest og som kanskje har størst innvirkning på våre valg er naturligvis økonomi. Hvis du er avhengig av å pendle til og fra jobb så kan du få en meget stor gevinst av å bruke en el-bil fremfor en bil som går på fossilt drivstoff. Du trenger ikke å tenke på fylling av bilen engang og det er enkelt og greit bare å stikke ledningen i kontakten og la den lades opp.

I tillegg til dette så slipper du unna de mange bomstasjonene som finnes rundt omkring i landet, og dette er også en meget god økonomisk gevinst. Når man skal inn i byer over hele landet er det som regel alltid en slik stasjon som må passeres, og for dem som pendler daglig til og fra arbeid så kan dette faktisk bli anselige summer i løpet av året!

Men det kanskje beste av alt: disse bilene er forholdsvis rimelige å kjøpe inn, til og med når de er splitter ny. Hvis du velger å gå for en modell som er et par år gammel så kan du faktisk få en veldig god bil til under 200.000 kroner, og det er ikke så aller verst.

Det jeg foreslår er at du gjør følgende: regn ut hvor mye bruken av din bil vil koste deg i dag – totalt sett. Dette inkluderer drivstoff, årsavgift, bompenger, forsikringer og så videre. For det er jo det som teller mest, ikke sant? Money talks!